Główną zasadą w FOBARO jest dzielenie się z klientami – przetwórcami, producentami opakowań i klientami końcowymi (B2B) – wiedzą na temat naszych klejów w kontekście bezpieczeństwa żywności. Wiedza ta jest potrzebna, ponieważ produkcja opakowań wymaga złożonych umiejętności. Niezbędna jest zatem bliska współpraca i wymiana doświadczeń w zakresie kluczowych aspektów bezpieczeństwa żywności.
Rozumiejąc naszą odpowiedzialność wobec klientów, którym pomagamy w wyborze klejów, oferujemy rozwiązania gwarantujące bezpieczne pakowanie żywności. Nasi eksperci ds. obsługi technicznej i bezpieczeństwa żywności udzielają w tych sprawach rad i służą indywidualnymi konsultacjami. Same bezpieczne podłoża nie wystarczają – trzeba dobrać bezpieczny klej i właściwie go zastosować. Nasi doradcy i eksperci korzystają z know-how dostawców, dzięki czemu są w stanie pomóc w eliminacji zagrożeń wzdłuż linii pakującej, dobraniu poprawnej ilości nałożonego kleju, zapewnieniu odpowiedniej temperatury oraz we właściwym i optymalnym nałożeniu kleju na opakowanie